Så er det finaletid!

Kl 19.30 skydes dette års finale i Metalligaen i gang. Det sker i Vojens, hvor SønderjyskE tager imod Esbjerg Energy

SIGN DIG OP HOS EXPEKT OG SPIL VORES METALLIGAEN SPILFORSLAG HER

Det er de bedste hold, der mødes

Selvom det er grundspillets nr. 3 og nr. 5 der mødes, er det sæsonens to bedste hold der står i finalen. Og sådan er det i ishockey, når man spiller disse bedst-af-syv serier. For alle små personlige fejl af spillere og dommer, udligner sig 99/100 gange over 4-7 kampe. Formår man at tage fire sejre mod ét hold, og fire sejre mod et andet hold, ja så fortjener man sin finaleplads. Især hvis man som undertippet har været nødsaget til at vinde mindst én udekamp.

SønderjyskE har kun tabt fire kampe i det nye kalenderår. Det er en hel vild statistik, men det mest kuriøse er nok, at denne stime kom i kølvandet på et 13-3!! nederlag til netop Esbjerg lige før nytår. Og måneden før dette, slog man faktisk Esbjerg 7-0.

SIGN DIG OP HOS COMEON! HER OG FÅ DIN VELKOMSTBONUS

Det kan blive uforudsigeligt!

Det kan derfor godt tegne til en uforudsigelig finale. De to hold kommer til kampen i aften med hvert sit udgangspunkt. SønderjyskE kom nemt igennem Rungsted Seier Capital i kvartfinalen 4-1 i kampe, og de fleste havde nok også forventet at Herning Blue Fox kunne mere i semifinalen, hvor SønderjyskE altså vandt 4-2 i kampe.

Esbjerg missede hjemmebanefordelen på grundspillets sidste dag til Odense Bulldogs, men vandt kvartfinaleserien 4-3 i kampe, i den 7. kamp i Odense med en 4-1 sejr.
Og så overraskelsen i semifinalen hvor man førte 3-1 i kampe over Aalborg Pirates, men smed kamp fem og seks med 5-2 i begge, og så regnede alle med at Pirates gjorde arbejdet færdig i kamp 7 oppe i Aalborg. Men endnu engang spillede Esbjerg den perfekte kamp 7 på udebane og sejrede 3-0.

Det her skal vi ud på!

Jeg vurderer SønderjyskE til at være et mere komplet hold end Esbjerg Energy, og hjemmeholdet må have en fordel ved at være mere udhvilede. De har ikke spillet siden søndag, mens Esbjerg’s kamp 7 i Aalborg var så sent som i tirsdags.

SIGN OP HOS UNIBET HER OG SPIL VORES METALLIGAEN ODDS HER

Sønderjyske tager det første stik, og der er fin værdi på, at det bliver med mere end ét mål.
Bet365 har odds 2.50 på Sønderjyske -1.5, skal være god ned til ca. 2.30

Vi skal også lige runde bronzekampen i Metalligaen!

Og så lige kort rundt om bronzekampen mellem Aalborg Pirates og Herning Blue Fox. Denne spilles i aften en halv time før, kl. 19.00, med returkamp i Aalborg allerede i morgen.

Bronzekampen er en speciel størrelse, og især når de to forventede finale-deltagere begge er at finde her i år. Som Hernings Patrick Madsen siger til Sportherning.dk:
“Vi spillere samler ikke på bronzemedaljer, men nu er det sådan, at vi skal spille de to kampe, og så håber jeg da, at vi formår trods alt at samle os om dem og slutte sæsonen af med en samlet sejr. Det skylder vi om ikke andet så vores fans og klubben.

Markeringerne sidder ofte lidt mere løst og man er måske ikke lige så hurtig hjem i banen. De plejer at give mål. Spillere med småskader sidder nok over, og nogle spillere er enten på vej væk eller har allerede næste sæson på plads i en ny klub, så mentalt er man ikke 100% tilstede.
I øvrigt har de to klubber spillet målrige indbyrdes opgør i denne sæson.

Jeg kører en lille trappe her:

Over 5.5 mål til odds 1.77 Danske Spil
Over 6.5 mål (eks OT) til odds 2.63 Betfair Sportsbook
Over 7.5 mål til odds 3.90 Unibet