Kamp: Nashville Predators – Pittsburgh Penguins
Udfald: Over 5.5 mål
Odds: 2.10
Spilbar ned til: 1.99
Status: Tabt

Så er det i nat, hvor det hele kan afgøres. Penguins fører 3-2 i kampe og kan med en sejr i nat i Nashville vinde Stanley Cup.
Lykkes det for Penguins, bliver de første hold til den bedrift, siden Detroit Red Wings i 1997 og 1998. Og det første hold i “Salary Cap era”, altså i perioden efter NHL indførte lønloftet.

Kigger man isoleret på seneste kamp 5, er der ingen tvivl. Penguins blæste Predators ud af Pittsburgh med hele 6-0. Kampen var reelt afgjort midvejs i anden periode.
Men Predators er bare et helt andet hold hjemme i “Smashville”. Bevist ved de to sejre i finalen på 4-1 og 5-1, samt deres record på 9-1 i hele slutspillet.
Synes det er svært at finde en vinder her. Seriens gang og statistikkerne siger Predators, men Penguins har sidste år og i 2009 hentet trofæet på udebane, i serier hvor der altid var hjemmesejre.

Jeg kaster mig i stedet over mål-spillet.
Vi har fået rigeligt med mål i finalen indtil nu, og jeg tror ikke den trend ændres. Selvom Predators defensiv har været hovedårsagen til deres finaleplads, har deres offensiv også været i hopla. Omvendt har selv den omtalte defensiv ikke kunne følge med, når Penguins-maskinen kører på offensivt.
Overspillet bygger oftest på at begge hold kommer på tavlen nogle gange. Men serien her har vist os, at vi sagtens kan få cifre som 5-1 og 6-0 at se, så her har vi også en lille fordel.

Predators kommer som vanligt til at blive boosted af energien fra fansene, som vil drive dem frem på banen og forsøge at dominere Penguins. Penguins ved at de skal lave en del mål, da de har den dårligeste defensiv af de to hold.
Og skulle vi have en situation hvor Penguins fører 4-1 midtvejs i 3. periode, vil det ikke være utænkeligt at Predators tager keeperen ud og erstatter med en markspiller, så man kan spille 6vs5 i lang tid, da man skal jagte de tre mål.

De to hold mangler defensive kræfter. 3. Center Nick Bonino er skadet. En stor og stærk defensiv center. Holdets bedste back Letang er naturligvis stadig ude.
Predators mangler sandsynligvis Ryan Ellis. Én af de fire backs der har lukket modstandere ned. Det er ikke udelukket at han spiller, men er yderst tvivlsom.