Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Tipico
Spil her
Dato: 8. maj, 2016 15:30
Kamp: 1860 München - Paderborn
Spiltype: Match odds
Udfald: 1
Odds: 2.10
Spilbar ned til: 2.04
Status: Vundet

Vaskeægte seks points-opgør i bunden af 2. Bundesliga hvor vi er nået frem til næstsidste spilledag. Begge hold har hårdt brug for points, men Paderborn mest. Deri ligger noget af begrundelsen for dette spil.

Begge hold er begyndt at bide godt fra sig her tæt på tæppefald, men 1860s resultater er mest bemærkelsesværdige med to sejre imod Braunschweig og St. Pauli i de sidste to runder – og samlet set vurderer jeg også løverne til at være et lidt stærkere hold end nedrykkerne fra Paderborn, der ikke på noget tidspunkt i sæsonen rigtigt har fået det til at klikke og bl.a. skylder en del af denne sæsons fiasko til en aldeles mislykket ansættelse af Stefan Effenberg som manager. Effe er forlængst røget på porten igen, men resultaterne har ikke rigtigt rettet sig.

I lighed med mange andre hold fra nord- og mellemtyskland har Paderborn gennemgående haft det svært når de har spillet udekampe i det sydlige Tyskland. Efter min fingertælling har Paderborn kun fået 2 points med hjem fra 6 udekampe i Bayern/Franken og Baden-Württemberg. Omvendt skiller 1860 sig ud som et nogenlunde hjemmehold på Allianz (som man deler med Bayern München); modsvarende er man også 2. Bundesligas næstdårligste udehold. Måske derfor, at 1860 har hypet denne kamp maksimalt op. Det er sæsonens sidste hjemmekamp, og der er i skrivende stund solgt 50.000 billetter. Målt på opbakning må hjemmebanefordelen siges at være markant.

Tilbage til stillingen. Paderborn skal have tre points med hjem for at bibeholde et realistisk håb om at undgå nedrykning. Det ser en smule bedre ud for 1860, der pt. er over stregen, men kun en sejr vil endegyldigt sikre München-holdet nok en sæson i 2. BL. Jeg anser det som en stor fordel for 1860, at Paderborn er nødt til at angribe. Det kan give blottelser, som München-holdet vil vide at udnytte. De to hold har en vis tradition for at spille vanvittige indbyrdes kampe. Det omvendte møde tilbage i november sidste år endte således 4-4. Vi er da heller ikke i afdelingen for stensikre hjemmesejre med dette bet – den afdeling findes faktisk slet ikke, men det er værd at understrege, at i et bundopgør på næstsidste spilledag er risikoen for freaky tilfældigheder, underlige mål og i det hele taget højt drama nok lidt højere end ellers.

På team news ser det bedst ud for Paderborn. 1860 har en række bredde- og marginalspillere ude med langtidsskader og må endvidere se bort fra venstreback Wittek, der har karantæne. Paderborn har angriberen Lakic underlagt egen suspension og må desuden undvære offensiv midtbane Stöger, der har karantæne.

Liga: Tyskland 2. Bundesliga

Spilbar ned til: 2.04