Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Bet365
Spil her
Dato: 14. januar, 2018 12:15
Kamp: Gil Vicente - FC Porto B
Spiltype: Match odds
Udfald: 2
Odds: 3.00
Spilbar ned til: 2.75
Status: Vundet

I min sidste analyse hævdede jeg, at der ofte er værdi i at spille imod Primeira-holdenes B-trupper. Den påstand står jeg ved men det er ikke en universel regel. Porto B topper pt Segunda’en. Der ligger et vist statement i at føre de to bedste rækker i Portugal. Porto har formodentlig også landets bedste talent-afdeling, en hæder, der ellers i mange år tilfaldt Sporting.

Gil Vicente er ikke en helt normal modstander. Helt tilbage i 2006 blev Minho-holdet dømt til nedrykning fra den bedste række pga brug af en ulovlig spiller. Den beslutning har siden været gennem et hav af appelretslige instanser, men sidste år nåede de portugisiske sportsmyndigheder frem til, at Gil Vicente er sikret genoprykning til den bedste række. I 2019!

Af ovennævnte årsag er incitamentet til at sigte efter oprykning i år begrænset. Det betyder ikke, at man bare smider sig ned (hvilket omtalte B-hold jo gennemgående heller ikke gør), men på motivations-siden har Gil ikke rigtigt noget at lade Porto B høre. Missionen må maksimalt være at undgå nedrykning.

Gil Vicentes resultater har ikke været særligt gode i lang tid. Man spiller ofte uafgjort men har ikke vundet siden oktober. Man har kun scoret ét mål i sine sidste tre hjemmekampe og fik kun 0-0 imod bundproppen Real i sidste runde.

Overfor dem står et Porto B-hold, der ganske vist har et temmeligt hullet forsvar men som også scorer mål efter behag. Formen er fortrinlig med 4 sejre i træk omend man skal lægge mærke til, at 3 af disse 4 sejre er hentede imod andre B-hold.

Gil Vicente har den nyere indbyrdes historie på deres side og har desuden forstærket sig på flere pladser navnligt i offensiven i det fortsat åbne transfervindue. Det forklarer formodentlig odds-lejet. Det er slet ikke sikkert, at Porto B gider rulle sig helt ud, og dragernes sjuskede defensiv er også et argument imod dette spil. Men i den endelige vurdering kan jeg ikke komme uden om, at værdien er på udesejren.

Liga: Portugal Segunda
Spilbar ned til: 2.75