Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Bet25
Spil her
Dato: 2. januar, 2018 18:30
Kamp: Irak - UAE (Forenede arabiske Emirater)
Spiltype: Asian handicap
Udfald: Iraq (Asian -0.5)
Odds: 2.75
Spilbar ned til: 2.64
Status: Tabt

Semifinale i Gulf Cup of Nations, der er et halvofficielt regionalt biennalt mesterskab.

Denne kamp er ikke helt let at læse hvorfor risikoen er højere end den er på væddemål i mere velkendte ligaer. Heldigvis afspejler odds, at også bookmakerne er i tvivl. Irak har en ganske lille favoritrolle hos oddssætterne. En favoritrolle, som jeg mener er blot en smule underdrevet.

Til trods for, at meget ikke fungerer som det skal i Irak har landets talentmasse i fodbold været stabilt stor igennem de sidste fire-fem år. Irakiske landshold har markeret sig godt til OL og i VM-kvalifikationen, og irakiske klubhold (der stort set kun har irakere i deres trupper) har domineret den kontinentale AFC Cup igennem de sidste par år. Det er især bemærkelsesværdigt fordi Irak er for farligt et sted at spille fodboldkampe i hvorfor irakiske klub- og landshold spiller deres hjemmekampe i andre lande.

Derfor bør det ikke påvirke irakerne, at kampen spilles i Kuwait. Med de politisk betændte deltagere Yemen, Saudiarabien og Qatar ude af turneringen sammen med de kuwaitiske værter vil tilskuerinteressen til den her omtalte kamp formodentlig være behersket hvilket jeg vurderer som en lille fordel for Irak.

Emiraterne har for nyligt signet Zaccheroni som landstræner. Det kan ses på defensiv-statistikken. UAE er gået igennem gruppespillet uden mål imod sig – nemlig 0-0 imod Saudiarabien og igen imod de kuwaitiske værter – men har også kun scoret ét mål i turneringen, nemlig i 1-0 sejren i åbningsrunden imod Oman, og så blev målet endda lavet på straffe. I kontrast hertil har Irak scoret flere og flere mål i en ca. lige så svær gruppe, nemlig 1-1 imod Bahrain, 2-1 imod Qatar – i begge tilfælde efter at have været bagud – og til sidst 3-0 imod Yemen.

Slaget står derfor lidt poppet sagt imellem råt og ‘gritty’ irakisk talent og italiensk-infuseret emiratisk defensiv disciplin. Her vil jeg, med ét øje på odds og et andet på team news, foreslå at sætte penge på førstnævnte. Der er i mine øjne slet ikke tvivl om, at Irak har de bedste spillere – om de også kan bryde den emiratiske defensiv ned er et andet spørgsmål, og da dette er en knockout-kamp er risikoen for forlænget spilletid og evt. også straffespark større end normalt. Til oddset kan jeg godt acceptere denne risiko.

Irak må undvære stjernen Ali Adnan, der ikke er blevet frigivet af sin klub Udinese (da der ikke er afsat FIFA-kalenderdage til turneringen og klubberne derfor ikke er forpligtigede til at give deres spillere fri), men det kan bredden i de mesopotamiske ørnes trup godt bære.

Hos Emiraterne har angriberen Khalil været småskadet hele turneringen igennem hvor han kun har spillet godt 20 minutter. Han regnes derfor som tvivlsom. Desuden regnes playmakeren Amoori for tvivlsom efter at han blev båret af banen i kampen imod Kuwait. Amooris bror Abdulraman, der er angriber, regnes også som tvivlsom da han har været ude i flere dage med sygdom.

Liga: Gulf Cup of Nations
Spilbar ned til: 2.64