Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Nordicbet
Spil her
Dato: 15. november, 2017 18:00
Kamp: Trelleborg - Jönköping Södra
Spiltype: Draw no bet
Udfald: Trelleborg (Draw no bet)
Odds: 2.03
Spilbar ned til: 1.96
Status: Vundet

Kvalifikationsspil om adgang til Allsvenskan, 1. kamp. Der er returopgør på søndag.

Bookmakerne har i min helt neutrale betragtning lagt for meget vægt på, at Jönköping Södra har spillet deres sæson i den bedste række hvor Trelleborg ‘kun’ har henslæbt deres sæson i Superettan. Men hvem bør stå bedst i den helt kølige vurdering: Det hold, der har en ganske succesrig sæson i den næstbedste division, eller det hold, der hele sæsonen igennem har kæmpet for livet uden den store succes i den bedste? I min bog vil sådan et opgør være nogenlunde lige. Når man smider hjemmefordel og returopgør oven i hatten ser jeg ikke noget problem i at udstyre det mindre hold med en lille forhåndsfordel.

Begge hold laver godt to-tredjedele af deres points hjemme, ikke så overraskende, men Trelleborg har kun tabt én hjemmekamp i sæsonen, til Gefle tilbage i juni, og er sådan generelt ganske hårde at bide skeer med hjemme på Vångavallen. Det er i samme forbindelse værd at lægge mærke til, at Jönköping Södra kun har vundet én ligaudekamp, imod et på det tidspunkt kriseramt Kalmar-hold, og det var helt tilbage i april.

Nu skal det nævnes, at J-Södra satte en helt okay slutspurt ind den sidste bid af den allsvenska turnering. Jönköping-mandskabet har kun tabt én af deres sidste otte kampe, men har på den anden side kun vundet to. Resten er endt uafgjort – selv om man i de fleste tilfælde var oppe imod hold uden det store at spille for var det altså kun godt nok til en kvalifikationsplads.

Også Trelleborg har mange uafgjorte på samvittigheden. Hele fire af skåningenes sidste fem kampe er endt med pointdelinger, men det skyldes til dels, at det i de sidste par runder af Superettan har stået klart, at Trelleborg ikke kunne indhente topholdene fra Bromma og Dalkurd. Trelleborg skiller sig fremdeles ud som Superettans mest scorende hjemmehold hvor Jönköping Södra har lukket tæt på to mål ind per udekamp.

De mange uafgjorte kampe, som begge hold har spillet på det seneste er den direkte årsag til, at jeg vælger en DNB-variant i stedet for det ellers fristende rene 1-tal. Måske man selv vil skære kagen anderledes. I min bog ligger værdien i alle tilfælde på hjemmeholdet.

Der er ingen markante team news. Trelleborg får den rutinerede midtbanespiller Kristian Haynes tilbage fra en månedlang pause, meget vigtigt til en kamp som denne. Jönköping Södra har også de fleste mand klar – tilsyneladende kan midtbane Gojani spille trods et brud på en ankelknogle (!) men forwarden Arni Vilhjálmsson er fortsat ude med en skulderskade.

Liga: Kvalifikation til Allsvenskan, første kamp
Spilbar ned til: 1.96