Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Bet25
Spil her
Dato: 31. august, 2017 15:00
Kamp: Uganda – Egypten
Spiltype: Asian handicap
Udfald: Egypten (Asian -0.5)
Odds: 2.40
Spilbar ned til: 2.28
Status: Tabt

3. runde i den afrikanske VM-kvalifikations pulje E. Der er returopgør i Cairo allerede på tirsdag.

I den afrikanske VM-kvalifikation er grupperne små og kampprogrammet kompakt. Og via 3. og 4. rundes næsten double header-format kan meget være sat på plads allerede på næste tirsdag. Især fordi egypterne er det eneste hold i Gruppe E, der har max. points. Egypterne, der siden sidste år har stået under ledelse af den rutinerede Hector Cuper, forekommer stærkt fokuserede på at nå VM i Rusland næste år. Egypterne har i årevis været en regional afrikansk stormagt – har f.eks. Africa Cup of Nations-trofæer i bunker – men har utroligt nok kun nået VM to gange før. Ansættelsen af Cuper og faktisk også den pauvre præstation i den nyligt overståede Africa Nations Championship understreger det. Mange af de udlandsprofessionelle var ikke med i sommerens turnering.

Uganda har flere nylige sejre med i bagagen, men de er fra ovennævnte ANC-turnering som egypterne altså efter mine begreber ikke prioriterede højt. Jeg tillader mig at gå ud fra, at egypternes sommer-record med tre kampe uden sejr har påvirket odds i så gunstig retning, at der er værdi i et spil på faraonerne. Ikke at Uganda er helt håbløse. Fire points efter 0-0 ude imod Ghana, et uventet godt resultat, og 1-0 hjemme imod Congo holder østafrikanerne inde i kampen om VM-billetter.

Men der er uro på de indre linier i det ugandiske landshold. Serbiske Milutin Sredojevic, der havde beklædt posten som landstræner for tranerne igenne de sidste fire år, tog sit tøj og gik i sidste måned efter at hans løn igennem flere måneder var udeblevet. Josef Massena er blevet udnævnt som caretaker, men Ugandas næste permanente landstræner er endnu ikke fundet.

Historien er vanen tro ikke vigtig, men det er alligevel lidt påfaldende, at Egypten tilsyneladende aldrig har så meget som afgivet point til Uganda – ikke sikkert, at den rekord bliver stående, men kan faraoerne opretholde den og lande seks points over de to runder imod tranerne, så ser det allerede positivt ud mht. VM-billetterne.

Uganda har henover sommeren måttet sige farvel til angriberen Massa, der har stoppet landsholdskarrieren. Midtbane Mawejje er efter mine oplysninger ude med en skade.

Cuper har netop reduceret sin bruttotrup med fem mand, deri intet opsigtsvækkende. Midterforsvareren Ali Gabr er ude med en skade ligesom midtbane Mostafa Fathi også er ude af billedet med en skade.

Liga: Afrika VM-kvalifikation
Spilbar ned til: 2.28