Sportsgren: Fodbold
Udbyder: Bet365
Spil her
Dato: 23. oktober, 2016 18:15
Kamp: Bahrain U19 - Vietnam U19
Spiltype: Match odds
Udfald: 1
Odds: 2.50
Spilbar ned til: 2.25
Status: Tabt

AFC U19-mesterskaber, kvartfinale.

Lidt kortfattet analyse selv om dette er min første, og muligvis også sidste, exkurs udi U19-fodbold.

Det befatter sig således, at AFC U19-mesterskaberne afholdes i disse dage i Bahrain. AFC er et organ, der ret præcist svarer til UEFA, blot for Asien, og mange af AFCs turneringer kan ses som en slags paralleller til UEFAs tilsvarende turneringer. Denne turnering er at sammenligne med U19 EM.

Jeg mener, at bookmakerne har overset to vigtige ting i vurderingen af denne kamp, nemlig dels, at Bahrain har haft en markant vanskeligere vej til knockoutrunden end Vietnam har haft. Araberne har besejret Saudi Arabien og Thailand (der i parentes bemærket er et up-and-coming hold, også på U19-siden) samt lidt et uheldigt nederlag til Sydkorea. Det vejer tungere i min bog end Vietnams tilsvarende to uafgjorte imod Emiraterne og Irak samt en heldig sejr over Nordkorea i første runde. Irak er stærke, men den uafgjorte var også i sidste runde af gruppespillet, hvor en pointdeling var lige, hvad begge hold havde brug for.

Den anden faktor, som bookmakerne synes at undervurdere eller måske endda overse helt er den ganske banale, at Bahrain er værtsnation. Det plejer at give lidt ekstra; i denne del af verden vejer værtsfaktoren endda en smule tungere. Vietnam har aldrig nået en kvartfinale i U19-AM før og kan på sin vis siges allerede at have opfyldt deres mål; på den modsatte side skal en værtsnation naturligvis sigte højere end en kvartfinale. Bahrain har i øvrigt haft en ekstra dags hvile – igen en faktor, som jeg vil tillægge en vis vægt da vi har med unge spillere at gøre.

Det er sandt, at Bahrains U19-landshold ikke har imponerende resultater i bagagen historisk set, heller ikke sammenlignet med Vietnam U19, men netop med alders-definerede landshold giver det ikke ret meget mening at kigge på historiske resultater. Bahrainerne forekommer mig at tage værtsrollen seriøst.

Turnering: AFC U19-mesterskaber

Spilbar ned til: 2.25