Sportsgren: Basketball
Udbyder: Danskespil
Dato: 22. april, 2016 1:00
Kamp: Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder
Spiltype: Russell Westbrook over/under 8,5 assists -
Udfald: OVER 8,5 assists
Odds: 1.67
Spilbar ned til: 1,55
Status: Vundet

I nat skal kamp tre spilles i den lige pludselig spændende serie mellem Dallas Mavericks og Oklahoma City Thunder. Mange forventede, at det ville blive fire hurtige kampe for Thunder og så videre, og det så det da også ud til efter første kamp, hvor Dallas blev kørt over og endte med at tabe med hele 38 points. Dallas formåede dog alligevel at stjæle en sejr i Oklahoma, da de vandt kamp to med et enkelt point. Det skete i en kamp hvor Thunder skød nærmest håbløst lave skudprocenter, noget som jeg har svært ved at se ske to gange i træk.

Spillet til i nat går på, at Thunder’s point guard Russell Westbrook laver minimum 9 assists. Det kan umiddelbart lyde af mange, og til ”kun” 1,67 gange pengene igen, vil mange måske vælge at scrolle væk allerede nu. MEN hæng nu lige på!

Westbrook anses for at være ligaens mest alsidige og dynamiske point guard. Jeg vil gå så vidt og sige, at der er ingen spillere i ligaen der vil kunne matche up mod ham når det kommer til engagement og dynamik på banen. Dét kombineret med, at han er født med et enormt basketballtalent gør ham til en unik basketballspiller og umådelig svær at dække op. I den regulære sæson formåede Westbrook at gøre noget som ingen spiller i mere end 40 år har kunne, nemlig at lave 18 triple-doubles på en sæson. Det viser noget som hvilken alsidig spiller han er.

Statistisk set var han spilleren med næst flest assists pr. kamp i grundspillet, hvor det blev til 10,4 i snit. Han spillede samlet set 80 kampe i grundspillet og i 52 af disse lavede han minimum 9 assists. Det svarer til 65%, som svarer til et odds 1,53. Danskespil vurderer, at der ”kun” er lige godt 60% chance for at det sker – det synes jeg er for lidt, til trods for at Mavericks er et top 10 forsvar. I kamp et viste det sig tydeligt, at Thunder’s angreb dominerede Mavericks’ forsvar. I denne kamp endte Westbrook med 11 assists.

Thunder lavede i grundspillet i snit 110,2 points pr. kamp. I kamp to i denne serie lavede de blot 84 og lå med en skudprocent fra gulvet på uhørt lave 33%. Det lå over grundspillets 82 kampe på 41%, det viser også meget godt, at det var et ukarakteristisk dårligt skydende Thunder hold. Det betød naturligvis også, at Westbrook ikke fik så mange assists som normalt i og med, at skudende ikke faldt i fra hans medspillere, især hos hans partner-in-crime Kevin Durant der gik 7 for 33. Westbrook endte derfor kun med 6 assists i kampen.

Jeg kan umuligt forestille mig et lige så dårligt skydende Thunder hold. Det sker ikke to gange i træk for et så godt angrebshold. Westbrook bør derfor også få tilsvarende flere assists i takt med, at flere skud går i kurven.

Thunder skal vinde hjemmebanen tilbage. Westbrook bør lave minimum 9 assists i 2 ud 3 af lignende kampe.

NBA