Kamp: Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors
Udfald: Over 6,5
Odds: 1.85
Spilbar ned til: 1.67
Status: Vundet

Efter 2 nederlag i træk til Cavaliers og LeBron James vender serien nu tilbage til Cleveland. Det siger sig selv, at en kamp 5 i Conference finals er vigtig, men det er fair at drage den konklusion, at Cavaliers virkelig har meget på spil i kampen her. Hvis de taber i nat står serien pludselig 3-2 til Toronto efter, at de var oppe med 2-0. Det vil samtidig betyde, at Toronto kan afgøre det hjemme i Canada når serien vender nordpå igen om 3 dage.

Cavaliers’ uden sammenligning bedste spiller LeBron James får naturligvis en kæmpe rolle i kampen, ligesom han fik det senest i kamp 4. Over 45 minutter effektiv spilletid og en hel anden halvleg uden pause stod menuen på for James. Jeg har svært ved at forestille mig, at James kommer til at spille under 40 minutter i kampen i nat, hvilket taler for spillet, for desto flere minutter han er på banen, desto større er chancen for flere assists.

LeBron James er ikke blot kendt for at unaturligt stærke fysik og hans kontinuerligt mange point, han er i den grad også kendt for hans fænomenale overblik. I grundspillet snittede James lige godt 7 assists og i slutspillet her har han snittet præcis 7 assists over 12 spillede kampe.

I de to hjemmekampe Cavaliers har haft i denne serie har James lavet henholdsvis 4 og 11 assists. Kampen hvori han lavede 4 spillede han blot 28 minutter, i kampen med 11 assists spillede han 34. Som sagt, har jeg svært ved at se at James ikke får mange minutter på banen. Især nu da Cavaliers har set hvor farlige Raptors egentlig er. Det virkede til at de har taget lidt let på opgaven efter de to sikre sejre i starten af serien. Det har de ikke længere råd til.

Opsummering: LeBron kommer til at få mange minutter på banen, det øger chancen for flere assists. Og med det overblik han har, er det kun et spørgsmål om hans medspillere rammer deres skud. Han bør få minimum 7 assists i 3 ud 5 af lignende kampe.